søndag den 12. juli 2015

Hvad er modal?

Da jeg i dag skulle lægge en ny stof metervare på webshoppen - www.STOFogSTUFF.dk -, kunne jeg se, stoffet bestod af det lækre men oversete materiale modal.

Modal er et naturligt materiale, der er udvundet af cellulosen fra primært bøgetræer og i familie med den velkendte viskose.


Modalen har den egenskab, at den holder godt på farven, er formfast og ikke krøller. Desuden har stoffet også den - for specielt undertøj og hvidevarer - kvalitet, at det absorberer væske/vand en del bedre end bomuld.
Stoffet i modal er blødt og falder tungt. Blandet med andre fibre f.eks. polyester bliver dette stof derfor et prisbevidst alternativ til sandvasket silke. Modalstoffet i den sorte udgave har det smukke matte look, der ellers kendetegner den sandvaskede silke.

Stof i sort sandvasket silkelignende kvalitet
Sort Modal a la sandvasket silke, 120,-/m

Jeg vil stærkt anbefale dette stof til kjoler, skjorter eller nederdele. Og til dig der leder efter et materiale at sy tøj til feriekufferten i, er modalstof et absolut hit.

4 kommentarer:

Fiemus (FKA Sofie) sagde ...

Skal et mønster til en kjole i bomuldsjersey ændres, som var det til viskosejersey, når man vil sy i modal?

Marianne, STOFogSTUFF.dk sagde ...

Nej ikke hvis moralen er med stræk. Men hvis den er vævet og uden stræk så ja.

Fiemus (FKA Sofie) sagde ...

Tak for hurtigt svar.
Når jeg bruger mit bomuldsjerseymønster til en kjole i viskosejersey, gør jeg mønstret mindre, da viskose falder tungere, men du siger altså, at modaljersey IKKE falder tungere end bomuld?

Marianne, STOFogSTUFF.dk sagde ...

Modal-jersey falder tungere end bomuldsjersey 😊